Routeplanner 

Het Nederlands Mijnmuseum is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Een reisadvies van deur tot deur is samen te stellen via www.9292.nl en voor treinreizen van en naar station Heerlen kunt u terecht op www.ns.nl

 

Met de auto

Let op! Het adres Mijnmuseumpad 2 staat niet in alle navigatiesystemen. Navigeer voor de parkeerplaats bij het museum naar ‘Kloosterweg 1’ in Heerlen.

Volg vanaf de autoweg de bruine bordjes met ‘Nederlands Mijnmuseum’. Rijd via de Kloosterweg en ga links bij het stoplicht de CBS-weg in. Na 100 meter rijdt u links de parking op van het oude CBS-terrein.
De slagboom opent met het tonen van uw bankpas. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen.
Rijd vervolgens tot aan het CBS-gebouw en ga rechtsaf, aan de rechterkant kunt u parkeren vlakbij de ingang van het museum.

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

 

Met de trein/bus

Museumbezoekers die per trein komen, dienen het station te verlaten via de loopbrug met de rug naar het centrum toegewend (boven op de brug naar rechts). Beneden aan de brug naar links richting de Spoorsingel. Op de Spoorsingel bevindt zich een bewegwijzeringsbord. Ga naar links en blijf de Spoorsingel volgen. Bij de tweede rotonde steekt u het zebrapad over en loopt u het terrein op van het oude CBS-gebouw. Loop rechtsom het gebouw en volg de borden (rechtdoor). Looptijd circa 7 minuten.