Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 88.135.1.206 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Klaas schreef op 4 juli 2017 om 21:39:
Zaterdag 1juli, een regenachtige dag in de mijnstreek. Goed moment om het Mijnmuseum in Heerlen te bezoeken. We kwamen eigenlijk een half uur te laat, konden echter zonder problemen aansluiten bij de rondleiding. De film werd aan het eind speciaal voor ons herstart. Zonder de verhalen van de gids was het minder boeiend en interessant geweest. Een rondleiding van meer dan 2 uur lijkt lang. Met de betrokkenheid van de gids, oud mijnwerker, vloog het voorbij. Respect voor een ieder die voor onze warme kachels en fornuizen zorgde. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. We realiseerden ons dat de problemen van Slochteren ook in de mijnstreek speelden (en nog spelen.
Fam. van der Plas uit Katwijk schreef op 11 februari 2017 om 11:46:
Wij waren een paar dagen in Heerlen en hebben op 9 februari 2017 het museum bezocht. Het was super intressant, wat een mooie verhalen werden er vertelt! En ook nog door iemand die er had gewerkt. Heel erg leerzaam. De geschiedenis wordt zo levend gehouden. Super bedankt, wij komen graag nog eens terug.
Jan Schipper en Joke Molleman uit Arnhem schreef op 11 januari 2017 om 16:05:
Een hele uitgebreide en interessante rondleiding gehad. Er werd veel verteld en we zijn een hoop wijzer geworden. Echt een aanrader om te doen wanneer je in de buurt bent!
Fam van Eijk uit Cruquius schreef op 23 oktober 2016 om 22:27:
Wij zijn met ons gezin 2 dagen te gast geweest in het Nederlands Mijnmuseum, wat voor ons een zeer gewaardeerde ervaring was. Bedankt voor de geweldige ontvangst, en gastvrijheid. Onze speciale dank gaat uit naar Harrie Deloo, voor zijn ontvangst en boeiende verhalen over de koempels. Wij komen zeker weer terug, en gaan ons best doen om meer vrienden voor het Museum te werven.
Hansueli Suter uit Landquart (CH) schreef op 16 mei 2016 om 11:39:
Durfte am 5. Mai das schöne Museum besichtigen. Vielen Dank an Harrie Deloo für seine Gastfreundschaft. Herzliche Grüsse und Glück auf! Für die Freunde des Bergbaues in Graubünden Hansueli
Toine schreef op 19 april 2016 om 19:23:
Vandaag, 19 april 2016, heb ik een bezoek gebracht aan het mijnmuseum. Ik heb genoten van een hele mooie, leuke en vooral leerzame rondleiding die gegeven werd door een oud koempel. Echt een aanrader!
Annemieke uit Eijsden schreef op 2 januari 2016 om 19:29:
Ik heb nog een kwartetspel over de Limburgse Mijnen, uitgegeven door de Junior Kamer "Land van Herle". Jaartal kan ik niet ontdekken. De opbrengst werd destijds besteed om de problemen van silicose-patiënten te verlichten. Als jullie geïnteresseerd zijn, wil ik het wel langs komen brengen.
John schreef op 8 december 2015 om 00:02:
In de mijnen van Limburg werkten na de Tweede Wereldoorlog o.a. vluchtelingen uit Oost-Europa, waaronder uit Estland. Een paar jaar gelden stierf bv. zo'n voormalige Estische mijnwerker hoogbejaard in Hengelo. Graag kom ik in contact met mensen die meer weten over Esten, Letten en Litouwers die in Limburgse mijnen werken na de Tweede Wereldoorlog. Of die misschien e.e.a. op papier hebben staan. De Redactieraad van de Nederlands-Baltische Vereniging zou graag een artikel (van bv. een gastschrijver) willen wijden aan Baltische mijnwerkers in het naoorlogse Limburg.
rob uit ned schreef op 12 november 2015 om 11:38:
hallo mijn naam is rob hoogeveen ik ben op zoek naar mijn biologiche vader franco wie kan mij helpen franco was in de jaren 60 werkzaam in de staatsmijn de emma in hoensbroek hij was Italiaanse gastarbeider hij was bevriend met felix filice faldetta franco is in 38 geboren meer gegevens staan op tros spoorloos om dat ik geen achternaam heb zijn er messchien mensen die franco kennen met zijn vriend opp facebook is het rob hoogeveen daar staan meer details alvast bedankt
Nico Zijlstra uit Hoensbroek schreef op 16 oktober 2015 om 16:05:
Gefeliciteerd met de nieuwe opmaak van jullie website van het Nederlands Mijnmuseum. Glück Auf! Nico Zijlstra, redacteur DeMijnen.nl